neljapäev, juuni 18, 2009

kell 5.03

Ajaga on mul viimasel ajal kummalised lood. Ütleks küll, et peale kodumaale tagasipöördumis on voolab elu vanas jõesängis. On vanad harjumused, endised seinad, samad kohvitassid ja samad ülesanded. Isegi töö on see mugavalt sissekulunud suvetöö. Aga midagi on ikkagi korrast ära ajaga. Ja mul ei õnnestu seda enam kuidagi paika saada. Varem toimus kella järgi elamine enam-vähem loomulikult ja iseenesestmõistetavalt. Nüüd olen ma aga pidevalt segaduses, et mis see kell siis ikkagi on.

Täna, näiteks, tõusin ma üles kell neli kolmkümmend. Ei, ma ei läinud lehma lüpsma. Ja tegelikult pidin ma tõusma, kujutage ette, alles kell pool kuus! Et ikka rõõmsasti sadamasse tööle minna. Panin siis õhtul endale ilusti äratuskella valmis ja läksin rahulikult magama, hommikul jõin rohelist teed õndsas rahulolus, et ülestõusmine nii valutult õnnestus. Siis läksin trollipeatuse poole ja imetlesin, kui kaunilt särab hommikupäike. Siis vaatasin juhuslikult mp3-mängija kella ja: 5.03! Mõni ime siis, et ühtegi trolli kuskil näha polnud. Ainult trollipargi bussid korjasid mõningaid inimesi (trollijuhte?) peatustest üles. Peatusestest mitmuses, sest magama ma ju ometi enam minna ei saanud. Kõndisin siis neli peatust edasi ja astusin viimaks esimese trolli peale. Oleks need minu vääratused siis tingitud italjaanolikust ajakäsitusest - (kiiret ei ole ). Aga minu ajaeksimused on ikka ja alati etepoole.


Võimaluse korral põõnan ma kasvõi 48 tundi järjest, aga tühi linn, mis sirab päikese käes, on imeilus.

Järjekordne lugu seeriasse Greta totrad möödapanekud.

3 ...kaja:

Diana ütles ...

Tühja sellest kellaajast! Ma ei mäleta vahel enam sedagi, mis nädalapäevaga nüüd täpselt tegu on.

Kusjuures lohutuseks sulle: suvel ongi tore varem ärgata. Kell neli on muidugi sutsu vara, aga ehk on sul lootust siiski kuskilt mõni lehm leida :D.

Redutis ütles ...

Greta, sakiau, Taline karvių reikia! Žolės daug yra ir tu darbo turėtum, kai atsikeli per anksti ;)

Oudekki ütles ...

Greta, kas sa Roomas mõnda magusapilti ka tegid, mida sa tahaks Itaaliablogi fotojahile saata?