pühapäev, jaanuar 13, 2008

prussakas ja budistlikud mõttealged

Läksin mina pissile, istusin mina potile ja mida ma näen? Toru peal seisab üks prussak, kes mõtleb, et ta üksi on. Muidugi ma ehmatasin veidi. Pissil olen ma harjunud ikka üksi käima ja mulle tundus tema kohaolek veidi ebaviisakas. Pealegi, ma pole teab mis aeg enam prussakat näinud.

Aga seal oli, vaatas mulle otsa ja liigutas armasati oma tundlaid ega kavatsenudki kuhugi põgeneda. Ja mina ei saanud teda ära lömastada. Kas oleksin pidanud? Mingi heldimuse tulemusel tundus ta mulle isegi nunnu ja...ikkagi elusolend ju. Dilemma missugune. Terve elu oled näinud, kuidas prussakaid ja sääski ja igasugu putukmutukaid tapetakse ja see on nii normaalne, et inimesed isegi ei mõtle sellele. Aga minul, ullikesel, on neist kahju. Ja siis ma mõnikord tapan neid, sest nii on kombeks ja teinekord mitte, sest see on ju ikkagi tapmine. Ja ükskõik, kas ma tapan neid või mitte, ikka on kuidagi valesti.

Täpselt samamoodi nagu joodikutele raha andmise ja muu sarnasega. Ta joob selle niikuinii maha, ära anna talle midagi, ütleb mõistus. ja siis ma ei anna ja lähen oma teed ja mõtlen, et äkki tema tahtis selle raha eest tõesti bussipileti või piruka osta. Ja siis ma teinekord annan raha ja mõtlen ülejäänud päeva sellest, et tegelikult läks ta ikka odekolonni ostma. Midagi sarnast, nagu Liisiga oli. Kas pole elu mitte keeruline, kui juba sellised pisasjad mõistuse krussi keeravad?


Siis ei tasu üldse budistliku filosoofia poole vaadatagi, sest asjad lähevad üha keerulisemaks. Oled liblikas, kelle tiivalöök toob tormi. Olgu, oleme kõik ebatäiuslikud ja teeme rumalaid asju ise seda endale teadvustamata. Aga siis, kui mõtlema hakata, tuleb välja, et sa oled teinud hirmsaid asju ka täiesti teadlikult. Ja üks sõna või tegu võib valla päästa kes-teab-mille....
Kui juba üks prussak mind nõnda mõtlema pani...

Oi, ma tunnen end viimastel päevadel nii nõmedalt. Tahaksin jälle tohutult vinguda. Mina, see on ebatäiuslikkus kuubis! On loll lootus, et minust saab ehk kunagi asja. Kunagi, kui ma õpin enne tegutsemist mõtelma :) Kunagi, kui ma õpin end distsiplineerima ;)

Aga seniks siis rumalad naljad ja grafomaania!
Muide, selline muusika aitab rahuneda ning end veidi vähemnõmedana tunda :)

5 ...kaja:

Anonüümne ütles ...

prussakas on parasiit -> tappa!

Anonüümne ütles ...

inimesed on ka ühed parajad parasiidid --> tappa! Veel parem- ära süüa :D
Nämmm :D

L ütles ...

Oi, kas meil on prussakad? Kui TORE :) Ma olen neist ammu puudust tundnud :D

Anonüümne ütles ...

Jah, miks teha elu keeruliseks. Tappa-tappa :D

Unknown ütles ...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post:amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.