pühapäev, märts 01, 2009

lennujaamas

"Ammuste" aegade meenutus :)

Kell on pool kaheksa. Tegelen sellega, et vahin kuidas lumesahad Riia lennujaamas töötavad. Vahiks inimesi, aga palju neid inimesi saab siin sellisel kellaajal ikka olla? Üks tibi läpakaga ja mõned lennujaamatöötajad. Lennukisse minek algab kell pool üksteist ja see tähendab, et mul on aega terve igavik. On igavik ja ongi veidi igav. Varustasin end ka raamatutega, aga Borgese novellide lugemine kell seitse hommikul ei tundu just aruka mõttena ja sellepärast pidin aja viitmiseks blogima hakkama. Oleks pidanud vist kuskilt ikka Cosmo hankima. Selline kerglane lektüür oleks vähemalt viisteist minutit mind ikka lõbustada suutnud.

Mul oli suur dilemma, et milliseid raamatuid siis ikkagi kaasa võtta. Lahendasin selle asja üsna lihtsasti. Rüüstasin veidi kodust Loomingu Raamatukogu ja haarasin sealt üht-teist kaasa. Mul on nüüd kotis head ja õhukesed vihikud maailmakirjanduse raskekaalu autorite tekstidega. Ahjaa, „Inimese teekonna“ võtsin samuti kaasa. Tundus sobiv.

Alustasin oma tänast ettevõtmist sürreaalsel ajal. Tõusin kell 3.30. Veel viimasel hetkel, vahetult enne magama minemist võtsin nõuks kontrollida lennuaegu. Tuligi välja, et lend Tallinnast väljub kell 5.30 mitte 6.30, nagu mina arvanud olin. Läks hästi. Muidugi oli sellisel kellaajal väljast täitsa täitsa pime. Nüüd on aga juba päris valge. Väljas on palju lund ja natuke isegi tuiskab. Ja mul tekkis hetkeks heldimus, et oo, millal küll ma jälle lund näen. Loomulikult oli see heldimus tõepoolest vaid hetkeline, sest talvest on mul üksjagu kõrini. Sihtkohast loodan eest leida kevade.


6 ...kaja:

bret ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
bret ütles ...

[sorri, mu eelmises kommentaaris olid sõnad segamini. tahtsin öelda umbes seda olulist, et:]

kui ma norrasse läksin, võtsin samuti loomingu raamatukogu omi kaasa, head kerged, (füüsilises mõttes), odavad ka. (ja ma ei lugenud kõiki läbi.) head reisikaaslased.

Anonüümne ütles ...

Tibi läpakaga olid muidugi sina( näedsa, ma oskan ridade vahelt lugeda küll :D)
Kuulasin täna Il Divo "Come primavera"`t ja mõtlesin teile, kahele hullule, seal Itaalias. Kas mina ei mahuks ka sinna kevadesse?

Anonüümne ütles ...

kas sul on tekstid vales järjekorras või on mul midagi kahe silma vahele jäänud? Kõigepealt jõudsid kohale ja siis olid Riia lennujaamas? hah.

greta ütles ...

Ma ju kirjutasin, et meenutusi vanadest aegadest :)

Anonüümne ütles ...

...Kirjutasid jah... :$