pühapäev, juuli 30, 2006

kultuuriturism ja veel vanalinna

Näib, et sellest va vanalinnast ei saa üle ega ümber kuna ka koduturistid käivad siin tallinnas just vanalinna nautimas. Liis ja - nüüd tuli Doris - tema ka. Muidugi on suur vahe kus käia ekskursiooni tegemas ja kus käia niisama omapäi. Omapäi olles tuleks muidugi Viru tänavat vältida :)

On üks tore tänav, minu lemmiktänav vanalinnas, mida õnneks turistihordid veel avastanud pole. see on ikka kallis laboratooriumi :) Muidugi ma ei tea, kas see oli hea mõte nimi välja öelda, äkki juhtub midagi hirmsat - karjade viisi inimesi näiteks. Kuigi ptui ptui ptui, eriti tõenäoline see ei ole...
Kohustuslikus korras muidugi käik ka Toompeale ja Karja tänavale ja Laiale, Pikale, Taani kuninga aeda jne jne. Tammutud sai palju ja tore oli.

Ja kultuuriturism? Tublide teadmisjanuliste inimestena käisime Nigulistes. Ikkagi Surmatants ja Mustpeade alar ja....tore oli seegi. Eriti tore muidugi see, et kaasas oli akadeemiline sõber - nalja kui palju ju :) Tuntud absurdihuumor ja olustikunaljad. Nii muutuski Doris mingil hetkel "armetuks mustaks kummituseks" ja mina oma kruiisikotikesega olin peaaegu ehtne turist :)



Täna käisime pühapäeva puhul kohvikus. Loomaaeda ei jõudnud. Kumusse ka mitte, aga korralike kultuurituristidena ostelsime samuti kultuurselt- antikvariaadis ja raamatupoes. Nojah, mingi hetk me mandusime ja sattusime isegi Seppälässe, aga meil olid vähemalt head plaanid. Raamatupood- milline kiusatus. Tahtsin seda ja seda ja seda ja....seekord läks õnneks ja ostsin ainult joonistusploki. Raamatuid, huvitavaid raamatuid, oli aga tõesti nii palju. Nalja muidugi ka, aga kuna naljad on meil nii teravmeelsed, siis neid reprodutseerida ei saa. vot nii!

5 ...kaja:

L ütles ...

veel? mis kus kes, ah?

K. ütles ...

reprodutseeri jalamaid ! ma tahan kuulda/lugeda/teada uudishimulik olen :D
ja Nigulistes k2isime me ju Kubrega, k2isid m2lu v2rskendamas ? :D
:P

greta ütles ...

käisin mälu värskendamas jah. mõni asi tuli isegi tuttav ette.

tead need naljad ei ole enam naljakad kui ümber kirjtuada pealegi, ega ma isegi ei mäleta.
eile noh näägutasin dorise kallal et miks tal niiii vähe musti riideid on, peaks kindlasti juurde muretsema (ehk siis iroonia), millele ta teravmeelselt vastata oskas...

K. ütles ...

tema vastus oli kindlasti kaa hea :P

Anonüümne ütles ...

ilus