reede, aprill 17, 2009

milline eksimus!

Sain teada, et matsistaatusest ma niipea veel ei pääse.

Käisin mina kord poes, et toiduvarusid täienda. Otsin seda ja teist ja siis meenus, et peaks täiendama ka pastavarusid. Läksin mina siis tolle tervet riiulivahet hõlmava valiku juurde. Muidugi on raske otsustada, millist firmiat, millist tüüpi valida. Otsustason jääda konservatiivseks ja valisin de Cecco, sest "see on parim normaalse hinnaga pasta, mida suprermarketitest leiab," IPi tsiteerides. Ilmselt on kõige konservatiivsem valik spagettid. Nii ma siis otsisingi spaghetti kirjakesega pakendit. Ei leidnud, aga ei lasknud end nii kergelt heidutada ja valisin pakendi kirjaga spaghettini, sest need nägid täpselt samasugused välja.

Hiljem tuli poeskäik millegipärast jutuks ja ma teatasin rõõmsalt, et spagette ma ei leidnud, aga otstsin paki spaghettinisid. Selle peale tegi IP hirmsat krimpsus nägu.
-"Ooo, ei! Sa ostsid spaghettinisid?"
-"Jah, mis neil siis viga on?"
-"Aga need on ju nii peenikesed ja vastikud!"
-"???"
-"Maitse on neil hoopis teistsugune ja need ei kõlba kuhugi."

Vot siis. Ja mats olen ma sellepärast, et täna proovisin nimme just neid peeneid ja vastikuid. Ei tundnud maitsevahet. Või kui siis...spaghettinide kasuks. Ei team kas nüüd saadetakse mind maalt välja? Vähemalt on nüüd jälle üks mõiste mille kasutamisega end lõbustada. Panzani-nali ongi ära kulunud ja tõtt-öelda pole seda ammu enam kasutanud.

Siin üks illustreeriv foto kahe pastatüübi erinevustest (Patriootlikus võtmes).

Posted by Picasa

6 ...kaja:

bret ütles ...

jah, tõeliselt silmatorkav erinevus.

Oudekki ütles ...

Aga on ju silmatorkav erinevus?

Ma arvan, et IP keetis spaghettinisid liiga kaua või sõi neid mingi imeliku kastmega. Ma olen nõus, et tegelikult ei pruugi saada neid igas spaghetti-retseptis kasutada.

Üks retsept spaghettinide jaoks näiteks siit: http://spremutedarancia.blogspot.com/2008/04/la-mia-consolazione-ovvero-gli.html Teine retsept, mis mulle endale päris meeldib, on siin: http://www.trieste.com/citta/ricette/bruscandoli.html

Minu arvates asparaagustega sobivad hästi :) ragu'ga eelistan no 5 ehk tavalist spaghetti (ja üldse, pigem tagliatelle kui spaghetti)

L ütles ...

Kas sa kunagi IPile näiteks Säästumakarone ei tahaks valmistada? Või mingeid Manni makarone :) Ta saaks rabanduse vist :D

K. ütles ...

Issand jumal! Greta! Kuidas sa nendel kahel siis erinevust ei tea?!? oooomaiigaad t6esti :D

greta ütles ...

Aga kus ma siin keset itaaliat säästumakarone saan? :D

M. ütles ...

Spaghettinifopaa... hehehe...