reede, mai 05, 2006

Beliin, Berliin

Olen tagasi ning täiesti elus ja terve. Vähemalt nii olen MSN-s kõigile vastanud :)
Olen siis korralik ja kohusetundlik ning annan panen mõned muljed kah kirja. :)
Esimene tore asi oli muidugi lennukiga sõitmine. Viimati juhtus see 6. klassis ja pimedal ajal. nüüd oli ilm selge ja niivõrd ilus oli tõusta üles õhku ja vaadata alla Tallinna ja Eesti põldude peale. Hiljem kui lennuk juba kõrgemal oli sain kilgata - Hiiumaa! Saaremaa! Üsna täpselt sellise kujuga, nagu maakaardi järgi harjunud ollakse, ainult veidi lapikumad :D



Berliin ise - eelkõige kontrastide linn. Uus ja vana on nii segunenud, et ma ei teagi täpselt mis sellest arvata. Julged berliinlased, mis muud. Schlossenbrücke skulptuurid ja DDR-i suur lammutatav hoonemonstrum, Riigipäevahoone ja suur klaaskuppel keskel, Marienkirche ja Jalgpallilik teletorn.
käidud on siis Brandenburgi värvate juures, Charlottenburgi lossi juures, Berliner Domis ja mujalgi.
Berliini müürikest- seda osa, mis veel järgi- nägime kah. Ega ta midagi erilist ei olnud. paljudele pakub see aga huvi.
Noh see on nähtud

Eks me veetsime oma aega üsna turistilikult. Sehenswürdigkeiten ja spatzieren. Sõitsime ka tõelise turistibussiga, kõrvaklapid peas, mööda linna ringi ja vaatasime pungis silmil, mida linnal näidata on.
Hiljem veel omapäi linnakaart käes üritades aru saada, kus me
siis täpselt oleme. Seiklesime busside, trammide ja metrooga :)
Mina muidugi pildistasin palju :D Mis siis, et tõelised turistipildid, ikkagi tore. Nautisme ka kevadet, mis Berliinis on täies elujõus -
kohe kohe hakkavad seal õitsema sirelid, mmmm....

Berliini aura? Vägagi põnev. Seal oli tunda, et elu keeb kuid puudus närvilisus ja anonüümsus, mida on tunda Tallinnas.
Võibolla ma idealiseerin, aga see, et Berliin on multikultuurne- türklased, mustlased, kes iganes veel -teeb linna kirvemaks
ja kuidagi elujõulisemaks. Tore oli näha, kuidas kergemeelsed üritasid võita sõrmkübaramängus ja alati ikka lihtsalt rahast ilma jäid. Mitte, et ma tunneksin rõõmu teiste rumalusest, aga lihtsalt...eksootiline! Tore, et ikka ja jälle oli kuskil mõni tänavamuusik. Üsnagi tühjas metroos mängs vuntsidega räpaks mustlane akordionil romanssi. Räpane, aga siira naeratuse ja lopsakate vuntsidega.

Inimesi oli kõikjal palju, aga kordagi ei tekkinud tunnet, et ruumi oleks vähe. Tänavad on siin ikka tunduvalt laiemad ja...Hoonete vahel on rohkem vaba ruumi. Lisaks sellele on Berliin üks vägagi roheline linn.
uskuge või mitte aga meie üürikorteri lähedal(mis asus üsnagi kesklinna lähedal) oli surnuaed, kus laksutas ööbik ja silkasid ringi jänkud.

Kolm päeva on mudugi liialt vähe, et kõike näha ja avastada, aga alustuseks paras. Suurte reiside sõber ma niikuinii ei ole. See lühika aegao li ideaalne nägemaks, et tegemist on toreda linnaga kuhu tagasi tulla ja....ehk mõnda aega eladagi... (kui ainult kohvi hinnad madalamad või sissetulek suurem oleks :D)

Pilte on muidugi palju-palju, mõned tulevad fotobloogi üles ka :)

4 ...kaja:

K. ütles ...

nii tore, nii tore , kallike :P
ma kohe ei oska komenteeridagi. r66mutunne voolas kohe yle kui lugesin kui rahule sa j2id :)
aga meil kyll surnuaias j2neseid ei ole :( ainuylt laibad :( b88
ah, ma viin su loomaaeda siis :D

L ütles ...

õige kah, surnuaias olgu surnud, loomaaias loomad, lasteaias lapsed! :)

greta ütles ...

oi, kas ei või siis kombineerida. et on multifunktsionaalne aed?
:D

eedeni aias olid kõik rõõmsalt koos...surnuid vist küll polnud üldse

K. ütles ...

noh, ja vaata mis juhtus !? l2ksid nahaalseks ja keelatud 6una n2ppima :D